Eigendom aan- of verkopen? Enkele nuttige financiële tips op een rij.

Een woning of appartement kopen of verkopen, dat doe je niet elke dag. Gelukkig maar, zullen sommigen denken. Want we krijgen vaak vragen over de financiële kant van het verhaal en alle beslommeringen die daarbij komen kijken. Zie jij ook soms door de bomen het bos niet meer in het landschap van btw, rechten en kredieten? Wij adviseren je graag over de meest voordelige oplossingen voor jouw project. Lees hier alvast enkele nuttige weetjes die je zeker nog van pas zullen komen als je vastgoedplannen hebt.

Verlaging btw-tarief

In een eerder blogbericht vertelden we al over de verlaging van het btw-tarief van de gebruikelijke 21% naar slechts 6%. Deze steunmaatregel van de overheid geldt voor alle nieuwbouwprojecten waar een afbraak aan vooraf ging. Al onze werven gestart in 2021 kunnen hier nog van genieten tot en met december 2022. Mocht de steunmaatregel worden verlengd, dan brengen we je hiervan tijdig op de hoogte zodat je eventueel kunt blijven genieten van deze interessante maatregel.

So Real Estate duim omhoog

Gemoedsrust dankzij overbruggingskrediet

We begrijpen dat het akelig kan zijn om een aankoop te doen terwijl je woning nog niet verkocht is. Hier kan een overbruggingskrediet soelaas bieden. Je leent dan het bedrag van je verkoop om te investeren in je nieuwe aankoop. Wanneer je eigendom verkocht is, betaal je het krediet terug. Op die manier vermijd je een tweede hypothecaire lening en krijg je wat meer financiële ademruimte. Ook interessant om te weten is dat de intresten op het overbruggingskrediet fiscaal aftrekbaar zijn!

Meeneembaarheid van het verkooprecht

De meeneembaarheid van het verkooprecht betekent eigenlijk dat je de registratiebelasting, die je reeds betaalde op een vorige woning, kunt aftrekken van die van je volgende woning. Zo hoef je niet opnieuw de volle pot te betalen. Dit geldt trouwens ook voor bouwgrond. Meer hierover vind je op de website van de Vlaamse Overheid.

So Real wijzen naar papier

Wil je graag meer weten hierover? So Real informeert je graag!

Neem vandaag nog contact op met ons.

 Contacteer ons