So Real en BEN-normen, da's een duurzaam huwelijk dat al jaren standhoudt. Ons team zet energiezuinigheid steevast bovenaan op de prioriteitenlijst en drukt op nieuwe projecten maar al te graag zijn BEN-stempel. Bijna energieneutraal, betekent dat. Met een hart voor duurzaamheid en oog voor detail realiseert So Real het ene groene woonproject na het andere. Zo maken we niet alleen het verschil voor de klant, maar ook voor de omgeving.

Torenhoge energiekosten, de opwarming van de aarde: beiden hot topics. Ecologisch bewustzijn sijpelt door in elk aspect van ons leven. Ook in onze woningen. Duurzaam bouwen, hoe doe je dat nu precies? Hoe tover je een stapel bakstenen om tot een energiezuinig geheel dat voldoet aan de EPB-eisen (energieprestatie en binnenklimaat)? En vooral: hoe realiseer je dat zonder in te boeken aan comfort?

Innovatieve warmtepompsystemen

BEN-woningen zijn minder afhankelijk van fossiele brandstoffen zoals aardgas en stookolie, omdat ze toegang hebben tot groene energiebronnen. Op basis van hernieuwbare lucht-, water- of bodemwarmte voorzien innovatieve warmtepompen gebouwen van verwarming, koeling, ventilatie en warm water. So Real trekt resoluut de groene kaart en zet maximaal in op de installatie van warmtepompen. Ook bij appartementen, waar dat minder evident is. Eén ding is zeker: warmtepompen zijn een godsgeschenk voor het milieu én je energiefactuur!


Duurzaam bouwen

Verantwoord verwarmen

Aangenaam, ruimtebesparend en energiezuinig. Voor So Real voldoende redenen om het voortouw te nemen op het vlak van vloerverwarming. Met enkele ingrepen kan je de temperatuur per ruimte regelen en hoef je lege kamers niet onnodig te verwarmen. Thermische isolatie geeft bouwprojecten een extra ecologisch jasje. Letterlijk, want de isolatielaag zorgt ervoor dat warmte niet zomaar kan ontsnappen. Energiezuinig wonen wordt zo een koud (of warm?) kunstje. Het resultaat? Een lager energieverbruik, een blije portemonnee en een groenere leefomgeving.

Doordachte daken

Het volgend puntje op de lijst van duurzame hoogstandjes: zonnepanelen. Een must-have om maximaal in te zetten op hernieuwbare energie én ideaal te combineren met elektrische laadpalen. En nu we het toch hebben over de dakinrichting van So Real-projecten: ook de voordelen van groendaken en regenwateropvangsystemen worden grondig onderzocht. Een buffer aanleggen voor hevige regenval en tegelijkertijd de biodiversiteit een duwtje in de rug geven? Da’s duurzaamheid met een hoofdletter D!


Landelijke duurzame woning